Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Λαδένια ελληνική πίτσα με ελάχιστα υλικά

Θα χρειαστούμε μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εγώ  χρησιμοποιώ του carffour που είναι και οικονομικό)
1 φακελλάκι  στιγμιαίας μαγιάς
1/4 του ποηριού λάδι
1κ 1/5 του ποτηριού χλιαρό  νερό
4 ντομάτες μέτριες κομμένες σε ψηλές ροδέλες
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ψηλές ροδέλες
μισο κουταλάκι ζάχαρη και ένα κουταλάκι αλάτι  για την ζύμη μας...ρίγανη, πάπρικα ,τσίλι(προαιρετικά)
                                              ΕΚΤΕΛΕΣΗ
                                           
Βάζουμε το αλεύρι μας σε λεκανίτσα του προσθέτουμε την μαγιά στιγμής κατόπιν το λαδάκι μας την ζαχαρούλα και το αλάτι ,προσθέτουμε τέλος και το νερόμας
Πλάθουμε να ενωθουν τα υλικάμας ..
Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σκεπασμένη με μια πετσέτα για 30 sec
Bάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί λίγο λαδάκι με το χέριμας το αλοίφουμε πολύ καλά όλο
Παίρνουμε  την ζύμη μας την τοποθετούμε στο ταψί και με λαδωμένα χέρια την ανοίγουμε καλά καλά
Κατόπιν και αφού έχουμε ετοιμάσει τις ντομάτες και τα κρεμμύδιαμας τα στρώνουμε πάνω απο  το ταψίμας τα αλατίζουμε αν θέλουμε ρίχνουμε πάπρικα και λίγο τσίλι ...ρίχνουμε ρίγανη εγώ έβαλα φρέσκια και τώρα που ψήνετε η λαδένια μοσχοβολάει το σπίτι!!
Την ψήνουμε μέχρι να μαραθούν καλά τα υλικά μας και να ψηθέι και από κάτω στους 180 βαθμούςC
 




Και  η λαδένια μας έτοιμη για..φάγωμα
 καλή επιτυχία!!